Как да си мием зъбите ?

  • 0

Как да си мием зъбите ?

Category : Uncategorized

Съществуват много правила и начини за миенето на зъбите. Ние ще разгледаме основните начини, които са доказали своите ползи.

Един много разпространен метод е методът на Бас. При него четката за зъби се поставя на 45 градуса към венеца.  Движенията са леки четкащи.  Целта е да се премахне възможно най-много плака. Когато се почистват предните зъби е необходимо четката да е перпендикулярна на зъбите. При този метод се отстранява плака от венечните джобове.

Bass method

Друг широко препоръчван метод е този на Чартър. Той е подобен на миналия метод. При него четката е насочена отново под 45 градуса, но косъмчетата не са насочени към венеца, а към коронката на зъба. Този метод е подходящ при  хора с редукция на венците или с широки интердентални пространства.

untitled6

При една добра комбинация от всички методи е възможно получаването на оптимален ефект. Необходимо е съчетаването на хоризонтални, вертикални и ротационни движения за поддържане на добра орална хигиена. Необходимо е обръщането на допълнително внимание на междузъбните пространства чрез използването на конци за зъби. Тези пространства могат да се почистват и чрез използването на интердентални четки. Също е необходимо и използването на химически агенти при борба с плаката като водите за уста. Преди да се започне поддържането на правилната хигиена е необходимо точно обяснение от стоматолога за метод на минене, вид четка, паста и вода.


Leave a Reply

Archives